Американски войски може да бъдат задействани в ивицата Газа, за да

...
Американски войски може да бъдат задействани в ивицата Газа, за да
Коментари Харесай

Белият дом не изключи задействането на американски военни сили за освобождаване на американските заложници в Газа

Американски войски може да бъдат задействани в линията Газа, с цел да освободят свои съграждани, държани като заложници. Джон Кърби, координатор по стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом, не изключи опцията за сходно развиване в изявление за " Фокс Нюз ", оповестява ТАСС.

„ Няма да изключвам нищо, когато става въпрос за връщане вкъщи на нашите жители, които са държани като заложници “, сподели Кърби в отговор на въпрос на водещия дали Белият дом изцяло изключва потреблението на американски сухопътни елементи в линията Газа.

Кърби обаче означи, че Белият дом „ няма никакви проекти или планове “ да изпраща американски войски за присъединяване в палестинско-израелския спор. Той също по този начин уточни, че администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън „ работи ежечасно “ по въпроса с американските заложници в линията Газа. „ Това е най-големият приоритет на президента; нищо не е по-важно за него от сигурността и сигурността на американците, държани като заложници в чужбина. И ние няма да спрем, до момента в който не успеем да ги съберем още веднъж със фамилиите им “, добави Кърби.

По-рано CNN, базирайки се на източници, заяви, че Съединените щати се готвят за вероятно разполагане покрай Израел на 26-ти експедиционен корпус на морската пехота, който се състои от повече от 2000 морски пехотинци, способни да осъществят мащабна евакуация и да дават филантропична помощ. Както CNN отбелязва, корпусът сега се намира на борда на кораба " Батаан ".

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР